Renée Risberg!

DIY - KRISTYR/GLASYR

Åh vad mysigt! Men tyvärr är det inget vi brukar göra här hemma... Vet inte varför, jag älskar nämligen pepparkakor med kristyr på. :( Var köper man sånt? Ica och så? Tack för inspon, ska bannemig se till att fixa några innan jul haha!

Jag fick den här kommentaren tidigare idag och tänkte att jag kunde ta upp det i ett eget inlägg. Just kristyr/glasyr är ju väldigt populärt att använda under julen just för att dekorera pepparkakor. Det finns färdig kristyr att köpa i mataffärer och då köper man det i en tub. Dessa finns i t.ex. grön, rosa och vit och funkar väldigt bra. Dock så stelnar kristyren lätt mellan gångerna så då får man lägga dom i varmt vatten så att de blir lite enklare att jobba med. Detta funkar såklart men kan vara lite jobbigt.

På pepparkakorna på bilden så har vi bara använt egengjord glasyr, gjord av florsocker och vatten. Det är bara att blanda ihop, men det är viktigt att bara ta LITE vatten så att den inte blir för rinnande. Det är bättre att ta lite i taget. Vill man ha en färgad glasyr så häll i lite karamellfärg i detta steget. Häll/lägg sedan över glasyren i en liten plastpåse och sätt en klämma så att det inte läcker. Sen är det bara att klippa ett LITET hål (samma här, hellre för litet först och klippa mer sen) och dekorera dina pepparkakor. Lätt som en plätt!

Hoppas att du fick lite tips och blev ännu mer inspirerad till att dekorera pepparkakor! Man får ju passa på under julen ;) Och tack för din fina kommentar! Kram â™¡

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas