Renée Risberg!

MY PRODUCT - NYC LIPSTICK 405Fick en fråga på min senaste sminkning angående vilket läppstift jag använt. Jag valde att ta det i ett inlägg om det skulle vara fler som undrade och även visa olika sätt att applicera det! Det blir en liten recension helt enkelt :)
Läppstiftet jag använde kommer från NYC (New York Color) och jag har färgen 405 Blue Rose. Jag äger inte många läppstift så jag har inte mycket att jämföra med, men jag tycker det har en härlig konsistens som är lagom "kladdig". Om jag måste välja en sida skulle jag nog säga att det är lite mer åt det kladdiga hållet. Med kladdig menar jag egentligen inte kladdig, utan mer glansig och lite mer lik "läppglans" (om man ska överdriva). Dock inget som stör mig.

På första bilden har har bara duttat lätt med läppstiftet över läpparna för att få en naturlig färg.
På bild nummer två har jag applicerat läppstiftet som vanligt i lagom mängd.
På sista bilden har jag tagit ganska mycket, nästan för mycket i min smak.

Jag har köpt detta i USA och har tyvärr ingen aning om var man kan hitta det i Sverige. Men ni kan kolla in på deras hemsida newyorkcolor.com
Jag har som sagt färgen 405 Blue Rose

 

MY MAKEUP - PERFECT EYELINEROm jag får säga det själv så blev denna eyelinern så nära perfekt man kan komma! Blev väldigt nöjd :) Och läppstiftet blev också lyckat och ögonbrynen. En toppendag på sminkfronten helt enkelt! Och bilderna blev bra dem också!
Hoppas att alla får en underbar söndag!

 

FAJITASEn av mina senaste upptäckter i matväg. Ett HETT tips! (Det hade varit jättekul om det va starkt, vilket det är litegrann haha)

 

MY MAKEUP - YELLOW/BLACK EYELINERKänner mig faktiskt väldigt inspirerad för tillfället! Vill testa alla mina idéer jag har i huvudet direkt, alla på en gång haha :)
Men idag blev det en dubbeleyeliner i gul och svart. I like! Går dessutom väldigt snabbt att göra men är roligare än bara mascara eller bara svart eyeliner :)
Hoppas alla får en fin fredag!

 

MY MAKEUP - THE BLUE LINESom jag har nämnt flera gånger så älskar jag guldiga sminkningar. Idag kände jag för just det men istället för en enkel guldig sminkning gjorde jag en blå eyeliner (av ögonskugga) för att skoja till det! Betydligt mer unikt och roligt :) Dessutom gillar jag blått och guld ihop, så denna sminkningen var en fullträff!

 

MY TIPS - TVÄTTA SMINKBORSTAR

 

Nu när våren och sommaren närmar sig (eller ja, våren har väl redan kommit) kanske man känner för att fräscha upp lite på sminkfronten. Ett hett tips är att rengöra sina sminkborstar! Jag har hört att man "ska" rengöra dem efter varje användning men ärligt tror jag inte att någon gör det haha. Sedan säger vissa att man ska göra det en gång i veckan, men det följer inte jag heller :P 

 

Jag har för mig att jag tvättade mina sminkborstar senast förra sommaren! FÖRRA SOMMAREN! Det är ju jättelängesen! Fy skäms på mig...  Men hur som helst så kände jag att det var dags :) Så här kommer några punkter som kan vara bra att tänka på när man ska tvätta sina sminkborstar:

 

- Ställ fram tre tallrikar: en med diskmedel och vatten blandat, en med rent vatten och en tom som används som slask. När du tvättar sminkborstarna så börjar du att tvätta dem i diskmedel och vatten-blandningen. Detta kan behöva göras i flera omgångar för att få det riktigt rent. Min puder/rouge-borste exempelvis krävde tio tvättar har jag för mig! Man ska heller inte ha för mycket vatten, det är bättre med lite och byta ofta. När du sedan är färdig i denna skål så tvätta bort diskmedlet i skålen med rent vatten, för att inte ha kvar diskmedel när borsten torkar :)

 

- Jag har en pad (ej engångs) för att pudra på ställen som t.ex. under ögonen och eventuellt pannan/näsan. Denna var väldigt väldigt färgad av concealer framförallt. Och efter vad jag har hört så växer bakterier bäst i svampar och liknande så denna kändes ganska akut att tvätta, och ni ser vilken skillnad det blev! Kändes mycket mycket fräschare att använda den sen!

 

- När borstarna torkar, lägg dem på en handduk. Om du ställer dem upp kommer du antingen förstöra stråna eller skaftet.

 

- Till en foundationborste behövs inget diskmedel vad jag märkte iallafall. Så om man använder foundation varje dag så kan man ju bara snabbt tvätta av den i vasken då och då :)

 

- Som sagt så va mina rouge, puder och solpuderbortar med skitiga. Det blev som oboy nästan när man tvättat dem haha. Riktigt äckligt!

 

- Och till sist, kom ihåg: Det finns ingen lag på hur ofta man ska tvätta sina sminkborstar! Man gör det när man känner för det och det behövs. Detta varierar också såklart beroende på hur ofta man sminkar sig.

 

Lycka till!