Renée Risberg!

5 tips för långa och starka naglar

Baslack
Ett baslack skyddar dina naglar från missfärgningar och gör även att nagellacket håller bättre och längre. Det finns vissa baslack som stärker naglarna och även baslack som hindrar naglen från att skiva sig, men om man inte känner att man är i behov av ett sådant kan man använda ett vanligt genomskinligt nagellack.

Måla mer än ett lager
Genom att måla mer än ett lager nagellack får du inte bara ett mer jämnt och heltäckande resultat, utan nageln blir också starkare eftersom nagellacket blir hårt och som ett skyddande lager. Tänk bara på att inte måla för många lager för då blir det svårt att få fint.

Ha alltid nagellack
Jag har i princip alltid nagellack. Vissa kanske tycker att det är dåligt (eftersom naglarna inte kan "luftas") men jag upplever att mina naglar blir mycket starkare och längre när jag har nagellack. Om jag inte har nagellack bryts de jättelätt av just eftersom de är ganska mjuka. Så om du vill att dina naglar ska bli långa och starka tycker jag att du ska prova att "alltid" ha nagellack. (Om du inte gillar färg på naglarna kan du ju alltid måla ett genomskinligt nagellack.)

Klipp/fila regelbundet
För att naglarna ska kunna växa sig långa och starka är det viktigt att klippa eller fila dom regelbundet. Om man låter bli att klippa naglarna bara för att de ska bli långa kommer det istället göra så att naglarna blir tunna och mjuka och det kommer ge motsatt effekt jämfört med vad du vill. Jag klipper alltid mina naglar när jag har tagit bort nagellacket!

Topplack
Vill man att nagellacket ska hålla länge är det alltid bäst att avsluta med ett topplack. Enligt mig behövs inget speciellt topplack, utan jag kör på vanligt genomskinligt nagellack och mina naglar håller jättelänge. Precis som jag skrev tidigare så gör också topplacket så att naglarna får ett starkt skydd och de kan därmed växa sig långa och starka!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas