Renée Risberg!

Recept - Äpple- och bananmuffins

Ca 12 muffins

Ingredienser:
◽3 dl vetemjöl
◽3 dl fullkornsvetemjöl
◽1/2 dl krossade linfrön
◽1/2 dl solrosfrön
◽2 tsk bakpulver
◽1 tsk kanel
◽2 krm salt
◽1 äpple
◽2 bananer
◽2 dl koncentrerad äppeljuice
◽2 ägg
◽1/2 dl rapsolja

Gör såhär:
◾Börja med att sätta ugnen på 200 °C.
◾Blanda mjölsorterna, kroasade linfrön, solrosfrön, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
◾Tärna äpplet och mosa bananerna och blanda ner.
◾Tillsätt äppeljuicen, äggen och rapsoljan och rör om.
◾Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Min kommentar:
Jättegoda och matiga muffins som är perfekta som mellanmål. Enkelt att ta med under långa skol- eller arbetsdagar.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas