Renée Risberg!

Recept - Äpple- och bananmuffins

Ca 12 muffins

Ingredienser:
â—½3 dl vetemjöl
â—½3 dl fullkornsvetemjöl
â—½1/2 dl krossade linfrön
â—½1/2 dl solrosfrön
â—½2 tsk bakpulver
â—½1 tsk kanel
â—½2 krm salt
â—½1 äpple
â—½2 bananer
â—½2 dl koncentrerad äppeljuice
â—½2 ägg
â—½1/2 dl rapsolja

Gör såhär:
â—¾Börja med att sätta ugnen på 200 °C.
â—¾Blanda mjölsorterna, kroasade linfrön, solrosfrön, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
â—¾Tärna äpplet och mosa bananerna och blanda ner.
â—¾Tillsätt äppeljuicen, äggen och rapsoljan och rör om.
â—¾Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Min kommentar:
Jättegoda och matiga muffins som är perfekta som mellanmål. Enkelt att ta med under långa skol- eller arbetsdagar. ❤

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas