Renée Risberg!

Fototips - Vitbalans

Hejsan på er! Förlåt för dålig uppdatering, men jag har helt enkelt inte haft tid. Igår hade jag matteprov till exempel. Idag tänkte jag iallafall dela med mig av ett enkelt fototips/redigeringstips men som vissa nog inte vet om eller använder. Det är nämligen vitbalans.

Vitbalans är till för att man ska kunna få till rätt färger i en bild. Jag använder Photoscape när jag redigerar mina bilder och där ska man sätta markören på något som är vitt i verkligheten men som kanske inte blev det på bilden. Detta ska då göra att bilden får rätt färger. Det är inte alltid det funkar (och ibland får man testa på olika vita områden), men vissa gånger funkar det jättebra!

När jag hade fotat denna ansiktsmasken såg jag inte förrän jag förde över bilderna på datorn att de var helt blåa... Men då kunde jag använda vitbalans! Kolla så bra det blev och en enorm skillnad! (Jag har även förstärkt kontrasten lite och höjt ljusstyrkan något efter vitbalansen, men det påverkar inte färgerna.) En enorm lättnad ;)

Skulle ni vilja ha fler liknande tips? Kommentera isåfall vad ni vill att jag ska skriva om så ska jag försöka fixa det :)

Recension - bareMinerals Brow Powder

Som jag skrivit innan vann jag ett litet brynkit från bareMinerals innehållande detta "Brow Powder" och en ögonbrynsborste. Jag tänkte börja med att recensera ögonbrynsskuggan.

Jag har färgen "Dark Blonde/Medium Brown" som är mellan mörk och ganska kall i tonen utan att bli onaturligt kall. Jag tycker den passar mig jättebra. Något som också är bra är att man kan bygga upp den och alltså få ett mörkare resultat om man använder mer puder och få ett ljusare resultat om man använder mindre. Det är även användbart för att kunna göra en lite halvsuddig kant längst in mot näsan.

Skuggan är väldigt pigmenterad och lätt att både applicera och tona ut. Jag har aldrig tidigare testat ögonbrynspuder i lös form så jag är fortfarande lite ovan, men det är en vanesak :)

En annan sak jag gillar med denna är hållbarheten. Jag kan fylla i mina ögonbryn klockan 7 på morgonen och sen vara i skolan hela dagen och sen ha en timmes dans på kvällen och ta bort sminket typ klockan 21 och ögonbrynen ser fortfarande i princip likadana ut. Det är en jättebra egenskap tycker jag!

Allt som allt tycker jag detta är en väldigt bra produkt att fylla i ögonbrynen med!

My Makeup - New Light

Detta är min första sminkning som är fotad i mitt nya ljus. När årets mörkaste halva kommer är det väldigt svårt att fota sminkningar i dagsljus eftersom jag oftast sminkar mig på morgonen eller kvällen, då det inte är speciellt ljust. Därför kommer jag nu fota i detta ljuset istället. Detta var som sagt första gången så det kommer bli bättre när jag är mer van ;)

BAS:
- Kicks concealer trio
- bareMinerals Blemish remedy foundation
- NYC bronzer

ÖGON:
- NYX HD eyeshadow base
- Elf little black beauty book Volume 1
- Elf liquid eyeliner black
- L'oréal Voluminous Butterfly Mascara

LÄPPAR:
- Elf Lipgloss Stick Pink Umbrellas

All Done - Renée Risberg

Idag är det ingen vanlig dag för idag har min första egna EP släppts på bland annat Spotify!! Den heter "All Done" och innehåller fem låtar som jag skrivit, gjort musik till och producerat själv. Ni hittar den på Spotify HÄR. Hoppas ni tycker om låtarna! Skriv gärna en kommentar när ni lyssnat 

Vinst från bareMinerals

Förra veckan fick jag hem min vinst från bareMinerals. De hade nämligen en tävling på sin instagram där man kunde vinna deras nya Brow Powder och Brow Master Brush, vilket bland annat jag gjorde! Så kul att testa nytt :) Jag använder de varje dag och gillar dem jättemycket, men jag kommer med mer ingående recensioner om ett tag. Vilken produkt vill ni att jag först ska recensera? 

Äpplepaj

Som jag skrev i söndags var vi och plockade äpplen (20 kg!) och därför passade mamma på att baka en äpplepaj på kvällen. Den var verkligen supergod! Det finns ju olika typer av pajer och just denna var en med ett knäckigt täcke. Väldigt gott! Dessutom var det ju positivt att det blev lite över så man fick en bit på måndagen också hehe ;) Hoppas att ni får en jättefin dag!