Renée Risberg!

Kategori: DIY

DIY - KRISTYR/GLASYR

Åh vad mysigt! Men tyvärr är det inget vi brukar göra här hemma... Vet inte varför, jag älskar nämligen pepparkakor med kristyr på. :( Var köper man sånt? Ica och så? Tack för inspon, ska bannemig se till att fixa några innan jul haha!

Jag fick den här kommentaren tidigare idag och tänkte att jag kunde ta upp det i ett eget inlägg. Just kristyr/glasyr är ju väldigt populärt att använda under julen just för att dekorera pepparkakor. Det finns färdig kristyr att köpa i mataffärer och då köper man det i en tub. Dessa finns i t.ex. grön, rosa och vit och funkar väldigt bra. Dock så stelnar kristyren lätt mellan gångerna så då får man lägga dom i varmt vatten så att de blir lite enklare att jobba med. Detta funkar såklart men kan vara lite jobbigt.

På pepparkakorna på bilden så har vi bara använt egengjord glasyr, gjord av florsocker och vatten. Det är bara att blanda ihop, men det är viktigt att bara ta LITE vatten så att den inte blir för rinnande. Det är bättre att ta lite i taget. Vill man ha en färgad glasyr så häll i lite karamellfärg i detta steget. Häll/lägg sedan över glasyren i en liten plastpåse och sätt en klämma så att det inte läcker. Sen är det bara att klippa ett LITET hål (samma här, hellre för litet först och klippa mer sen) och dekorera dina pepparkakor. Lätt som en plätt!

Hoppas att du fick lite tips och blev ännu mer inspirerad till att dekorera pepparkakor! Man får ju passa på under julen ;) Och tack för din fina kommentar! Kram â™¡

LUCKA 9 - DIY PRESENTLAPP

Julen innebär för många en hel del presenter, så därför tänkte jag i denna lucka ge ett användbart tips när det gäller julklappsinslagning. Gör egna presentlappar! Det är billigt, snabbt, fint, kreativt och personligt. Det finns miljontals olika varianter så det är bara att experimentera :) Jag tycker det är snyggt att göra ett hål med en hålslagare med en liten symbol (eller vanlig om man bara har det) för det är både dekorativt och praktiskt när man ska knyta fast den på paketen. ♡

LUCKA 3 - DIY JULIGA POMPOMS

Jag hittade detta DIY på datorn och tänkte att "den kan ju passa inför julen!" :) Jag gjorde den i somras så det är därför den är fotad ute med så bra ljus och så gröna buskar ;)


Du behöver en servett, sax och sytråd. Börja med att vika upp servetten en gång så att du får en rektangel.

Klipp av den vikta kanten och vik sedan ett dragspel av servetten.

Klipp av en ganska lång bit sytråd (lite längre än du vill ha den när den är upphängd) och knyt runt den vikta servetten. Knyt inte för hårt.

Dra försiktigt upp ett lager av servetten i taget och dra in mot mitten där snöret sitter. Hälften av lagrena på varje sida av tråden ska upp och hälften ner.

Fortsätt att dra upp lagrena tills du har fått en jämn boll. Knyt sedan fast snöret där du vill ha den. Kanske i granen?
Nu är det klart! ♡ 

DIY EXCHANGEABLE PHONE CASE

Jag tänkte tipsa om ett smart trick om man gillar variation, framförallt gällande mobilskal. Köp inte olika skall som bara ser ut på ett sätt utan köp ett genomskinligt och gör egna bakgrunder! Det är superenkelt! Bara skriv ut en bild och klipp/skär sedan ut så att det passar skalet. Nu kan man alltså variera skalet med massa olika bilder men ändå bara ha ett skal. Smart, kul och ekonomiskt ;)
Vad tycker ni om mitt skal? Jag älskar det! ♡

DIY - DECORATE A JAR LID

Idag tänkte jag visa er hur man enkelt kan piffa till en burk genom att dekorera locket. Jag visar bara en av oändligt många olika varianter, så experimentera gärna och var kreativa!

Lägg locket under ett färgat papper och markera hur stort det ska vara. Klipp sedan ut det.

Klipp ut bokstäver från en tidning och klistra fast på pappret.

Vik tejp dubbelt och använd för att sätta fast pappret på locket. Om man känner att man vill ha något mer på locket kan man limma på det nu.

Sedan är det klart! ♡

PAPPAJag gjorde även ett "pappa-DIY" till julafton, detta i form av en slipsklämma (eller vad det kallas). Jag använde mig av en hårnål/bobby pin, lim och pärlor. Jag valde bokstavspärlor för att skriva 'pappa', men man kan ju använda vilken dekoration som man vill! Man kan ju även använda denna som en vanlig dekorerad klämma! :)

Det du gör är att sätta hårnålen på en tidning eller en bit papper. Detta gör man för att den inte ska limmas ihop, för då kan man ju inte använda den!
Lägg sedan en liten klick lim på klämmans platta sida, där du vill ha första pärlan. Det är viktigt att limma på den platta sidan för om man limmar på den bågiga sidan blir det ju inte så bra...
Jag limmade också på pärlan för att det skulle sitta som berget!
Sedan bara du fortsätter att limma på pärlorna tills du är klar!
Ganska enkelt egentligen! :)
Lycka till!