Renée Risberg!

Kategori: Gott & blandat

10 saker att älska med hösten

â—¾ Färgerna
Visst är det såå fint när alla löv blir i tusen olika nyanser av orange? Denna omställningen gör att man verkligen inser att det är höst. Färgerna piggar verkligen upp!
â—¾ Att vara inne
Under sommarhalvåret är det oftast väldigt varmt och fint väder ute och därför vill man oftast vara ute. Det vill iallafall jag. Det gör att när jag väl är inne får jag nästan lite dåligt samvete på grund av det fina vädret ute. Men nu på hösten kan man sitta inne när det regnar utan skuldkänslor ;)
â—¾ Mys
Jag tror inte jag är ensam om att tycka att hösten är en mysig tid på året. Även om det är mörkt och lite trist är det ju verkligen mysigt.
â—¾ Te
Te, kaffe eller varm choklad passar utmärkt i höstkylan. Framför en film, när man läser en bok eller under pluggandet. Mys!
â—¾ Filtar
Precis som med te passar filtar utmärkt när man fryser under hösten. Filtarna har man ju inte använt på ett tag.
â—¾ Nedräkning till jul
Jag som älskar julen ser hösten som ett steg närmare december och julen. Nu är det faktiskt inte så långt kvar!
â—¾ Sminket
På sommaren vill de flesta inte ha så mycket smink på grund av värmen. Därför älskar jag när hösten kommer och man kan använda lite mer smink. Höstfärgerna i sminket är också såå fina tycker jag!
â—¾ Kreativiteten
Av någon anledning brukar jag känna mig väldigt kreativ på hösten och sugen på att testa något nytt.
â—¾ Okej att vara trött
På grund av mörkret är de flesta ganska trötta på hösten. Så det är helt normalt och inte konstigt alls.
â—¾ Snart ledighet
När hösten har kommit är vi ännu närmre julledighet vilket jag tror alla älskar! Nu är vi faktiskt väldigt nära!!

Mitt sminkbord

Hej alla! Hoppas ni har fått en härlig start på söndagen. I det här inlägget tänkte jag visa er hur mitt sminkbord ser ut för tillfället. Jag har gjort ett inlägg för snart ett år sedan (HÄR) där jag visade mitt sminkbord, men jag "möblerar om" lite då och då så här kommer en uppdatering :)

På bilderna här över ser ni först en översikt och sedan lite närmare bilder. Jag har en "makeup organizer" som jag köpte i USA för ett par år sedan som verkligen är jättebra och praktisk. Mycket enklare att hålla i ordning allting då.

Här ser ni mina paletter och ännu närmare bilder på mina mascaror och min makeup organizer. Jag tycker verkligen om mitt sminkbord! (Och särskilt när det är såhär bra ordning ;) )

Har du ett sminkbord? Hur ser det ut? <3

Back to school - Pepp

Då var första skolveckan avklarad! Olika skolor börjar ju olika dagar så detta kanske inte stämmer för alla, men det är helg för alla iallafall!

Jag måste säga att jag tycker det är jättekul i skolan nu! Jag ser verkligen fram emot terminen. Som jag nämnde i måndags har jag börjat med gränssnittsdesign och digitalt skapande och det är jättekul tycker jag! Vi håller på att lära oss photoshop och klistrar ihop bilder och kommer på kreativa lösningar på produkter. Superkul!!!

Jag tycker det är viktigt med en positiv inställning för då blir allt lättare. Så försök inte tänka "det är jättetråkigt i skolan och jag vill inte detta" utan fokusera på de ämnen du tycker bäst om och gör så gott du kan. Tiden går snabbare än man tror. Ett tips är att redan på onsdagseftermiddagen när skolan är slut börja tänka att det snart är helg. Det kanske låter lite konstigt (och kanske inte funkar för alla) men jag tänker så för det är bara torsdagen (som kommer gå snabbt) och sedan är det fredag och då vet man att det är helg typ då.

Jag hoppas att ni gillat min lilla "Back to school"-vecka och att ni fått lite tips och inspiration för skolan. Vill ni att jag skriver om något speciellt är det bara att kommentera :) Och kom ihåg: VAR POSITIV! 

Back to school - Tips för att hänga med från början

+ Anteckna!
Det kan kanske kännas som att man inte riktigt har kommit igång på lektionerna de första veckorna och därför kanske man struntar i att anteckna, men gör inte det!! I början lär man sig grunderna så hänger man inte med från början är det jättejobbigt att hänga med senare.

+ Använd din kalender!
Det är verkligen smart att ha en kalender för att hålla koll på allt som behöver göras. Skriv upp varje gång ni får någon läxa eller uppgift att göra. Det är jättelätt att glömma vissa saker annars.

+ Fokusera på lektionerna!
Såklart är det viktigt att fokusera ordentligt på lektionerna. Tänk såhär: jobbar du effektivt på lektionerna slipper du ta igen det hemma vilket leder till färre läxor och mer fritid. Så var fokuserad på lektionerna och prata på rasterna!

+ Gör läxorna direkt!
Om man får en uppgift som ska vara klar om till exempel tre veckor kan det vara lätt att bara skjuta fram den och tänka att det är långt tills den ska vara färdig så man behöver inte börja än. Men tänk så skönt att ha det gjort! Gör uppgiften direkt och lämna in så slipper du tänka på den mer och kan gå vidare till nästa uppgift.

Back to school - Självförtroende tips

Nu när skolstarten är här är det säkert många som känner sig lite nervösa. Därför vill jag ge er lite tips som jag skrivit här under som riktar sig framförallt till er som börjar i en ny klass eller på en ny skola, men som självklart kan användas av alla.

+ Våga mer än du egentligen vågar!
Det kan kännas obekvämt att gå upp och prata med någon du inte känner eller att fråga något på första lektionen, men ibland är det en bra idé att göra detta ändå. Visar du redan från början att du inte är för blyg är det bara att fortsätta, istället för att du de första veckorna är tyst och blyg och sen ska du helt plötsligt våga. Börja med att våga direkt!

+ Tänk inte på vad andra tycker!
Det är lätt att fastna i tankebanor kring vad andra tänker om dig, särskilt om du börjar i en ny klass. Men gör ditt allra yttersta för att inte tänka på det, för du har ingen nytta av de tankarna. Våga visa vem du är!

+ Hitta några som du kan umgås med!
Ha inte som mål att bli vän med hela klassen på några dagar. Försök istället bli vän med några stycken och lär känna dem ordentligt och sen kan ni som grupp lära känna resten av klassen. Det brukar vara enklare än att gå runt ensam och försöka lära känna alla.

+ Var dig själv från början!
Om du försöker "göra dig till" och låtsas vara någon annan så tror alla att det är så du är. Ska du då vara så resten av skoltiden? Våga istället visa vem du är från början så kommer dina vänner gilla dig för den du verkligen är!

Back to school - Min kalender

Nu inför skolstarten har jag en ny kalender. Denna är en såkallad fickkalender så den är ganska liten vilket är praktiskt enligt mig. Ni ser även på bilderna hur den är uppbyggd inuti. Det är verkligen viktigt att hålla koll på alla läxor osv. så därför är det toppen med en kalender :) Denna kommer ifrån Clas Ohlson. Vad har du för en kalender?