Renée Risberg!

Kategori: Gott & blandat

8 tips för långt & fint hår

❤ Ett bra balsam är verkligen en nödvändighet för mig! Det gör att mitt hår blir mindre knutigt och enklare att ha att göra med när det är blött framförallt. Balsamet ger även glans till håret och gör det i bättre skick. 

❤ Gnugga inte håret när du torkar det. Det gör att du sliter upp hårets ytskikt och håret kommer bli torrt och risigt. Tryck istället försiktigt med handduken så att vattnet sugs upp utan att ytskiktet förstörs.

❤ Låt håret vara så mycket som möjligt när det är blött. Håret är mycket känsligare och sprödare när det är blött jämfört med när det är torrt och går därför lättare sönder (hårstråna bryts av). Håret är dessutom oftast lite trassligt när du precis har tvättat det och därför kommer du tappa onödigt mycket hår om du drar i det när det är blött. 

❤ Borsta inte håret när det är blött. Liten fortsättning på förra punkten. Eftersom håret är känsligare när det är blött kommer mycket hår att lossna och gå sönder om du borstar och därmed sliter i det när det är så skört.

❤ Platta och föna inte håret för ofta! Värme skadar håret och gör det torrt och risigt i längden. Men när du väl plattar eller fönar det är det bra att använda värmeskydd av något slag. 

❤ Ibland kan det vara bra att föna håret om du har tvättat det sent på kvällen och ska lägga dig ganska direkt. Iallafall mitt hår blir lätt väldigt konstigt om jag lägger mig när det är blött. Dock så är detta bara i de fall det är nödvändigt att föna, annars låter jag det självtorka då det är mycket bättre för håret. 

❤ Sov gärna med fläta. Då blir inte håret knutigt och slits när du ska reda ut det. Dessutom behöver du inte styla det!

❤ Används aldrig tofsar med en liten metallbit på! Det sliter otroligt mycket på håret. 

(Detta inlägget publicerade jag i september förra året, men jag kände att jag ville ge er tipsen igen!)

5 Tips För Bättre Självförtroende

- Fundera på vad du tycker är viktigt hos andra!
Är exempelvis utseendet det som är viktigast hos en kompis enligt dig? Antagligen inte. Om du inte bryr dig om till exempel utseendet hos andra bryr dom sig antagligen inte mer om ditt utseende. Tänk på det om du har dåligt självförtroende över ditt utseende och tänk på ett liknande sätt om du har dåligt självförtroende över något annat.

- Fokusera på det du tycker om med dig själv!
Försök tänka på saker du är bra på och som du tycker om med dig själv. Är du kanske bra på engelska? Eller är du väldigt omtänksam? Var stolt över dina starka sidor och fokusera på dom!

- Utforska dina nya sidor!
Prova att göra något som du inte brukar göra. Om du till exempel alltid brukar sitta längst bak i klassrummet kan du prova att sitta längre fram. Genom att nå dina små och stora mål stärks ditt självförtroende!

- Lägg inte onödig energi på saker som har hänt!
Om du har gjort något som du ångrar i efterhand så lägg inte för mycket energi på det. Tänk istället positivt och utvecklas av det genom att göra bättre nästa gång. Har du gjort ett misstag som du ångrar kommer du antagligen inte göra det fler gånger!

- Ta åt dig av komplimanger!
Brukar någon berömma dig för ditt leende eller kanske din omtänksamhet? Ta till dig av dessa komplimanger lite extra och var stolt över dig själv. Om du någon gång känner dig nere så tänk på alla fina saker du har fått beröm för!

5 TIPS NÄR DU HAR MYCKET LÄXOR

BÖRJA DIREKT
Det sämsta du kan göra när du har mycket läxor är att skjuta fram allting. Det är såå mycket bättre att börja direkt! Då kan du checka av sakerna efter hand som du gjort dom och istället för att bli överstressad dagen innan provet/inlämningsdagen så kan du istället bara repetera en sista gång då du redan har gjort allt annat! Så börja direkt!

VAR INTE HUNGRIG ELLER TRÖTT
Om du är hungrig eller trött blir det väldigt jobbigt att plugga och du kommer heller inte kunna memorera det du läser/skriver lika bra. Därför är det bra att plugga efter att du har ätit eller ha något litet snacks att tugga på när du gör läxorna.

LÄGG BORT MOBILEN
Mobilen kan verkligen vara ett störande moment. Om den plingar till kommer din uppmärksamhet direkt dras till mobilen och du störs. Därför är det väldigt bra att iallafall stänga av ljudet och lägga den en bit bort så du verkligen kan fokusera!

SÄTT EN TID
Som jag skrev som ett av tipsen HÄR så funkar det inte (för mig iallafall) att sitta flera timmar i rad och t.ex. läsa något. Det är väldigt viktigt med pauser så sätt en tid och ta sedan någon minuts paus och fortsätt därefter.

PLUGGA I INTERVALLER
Som jag har nämnt innan så är det ingen bra idé att skjuta fram allting till de sista dagarna eftersom du då måste plugga in allting väldigt intensivt, vilket oftast inte funkar. Därför är det bättre att läsa litegrann varje dag och liksom mata in informationen sakta men säkert!

5 ENKLA TIPS FÖR EN BRA BLOGG

❤ HEADER
Headern är faktiskt det första man ser när man går in på din blogg och därför är det viktigt att lägga lite extra tid på den. Hur den sen ser ut är helt upp till dig! Vill du ha en header med bara text? En enkel bild med text? Eller kanske ett collage som representerar dig? Det viktigaste är att den representanter dig och din blogg eftersom den som sagt är det första man ser!

DESIGN

Precis som headern så är det viktigt med en snygg design. Samma sak gäller även här; det finns oändligt många designer du kan göra men det viktigaste är att du är nöjd med den och att den passar just din blogg. Om du har en väldigt opassande design kan det ibland ge ett negativt intryck på bloggen även om du har jättebra inlägg.

❤ BILDER
En bild säger mer än tusen ord! En blogg utan bilder är enligt mig väldigt tråkig eftersom jag föredrar bloggar med många bilder. Om man vill skriva en lång text där innehållet är väldigt viktigt kanske man kan hoppa över bilder, men inte i alla inlägg (tycker jag)! Det är också viktigt att tänka på att dina läsare kanske inte tycker om att se massa selfies eller oskarpa bilder hela tiden, utan försök att ha fina och skarpa bilder. Många tror att man måste ha en dyr systemkamera för att få bra bilder men det funkar likabra med en liten kompaktkamera eller mobilen, bara bilderna blir skarpa och fina.

❤ TYPSNITT
Det är viktigt med ett bra typsnitt som är läsbart på både rubrik och i inläggen, särskilt i inläggen. Har man en liten otydlig text blir det jättejobbigt att läsa och man kanske inte orkar läsa mer på bloggen. Rubriken kan vara i någon skrivstil men helst inte för otydlig. Man har ju en rubrik för att man ska se vad där står!

❤ SPRÅK
En blogg blir väldigt jobbig att läsa om skribenten skriver massa förkortningar och smileys hela tiden. Felstavningar och dålig svenska är också ganska tråkigt att läsa. Språket är en sak som kan ge ett intryck av bloggaren och känns språket oseriöst känns bloggen oseriös. Jag tycker att man kan ägna någon minut till att läsa igenom sitt inlägg innan man publicerar det just eftersom det är lätt hänt att det blir några stavfel.

BLOGGMÃ…L 2015

❤ Publicera fler sminkningar.
❤ Redigera ögonfärgen och eventuellt hårfärg i vissa sminkningar för att inspirera mer och fler.
❤ Inspirerande och varierande inlägg.
❤ Försöka förbättra bilderna.
❤ Inte känna mig tvungen att blogga om jag är stressad eller inte känner för det.
❤ Mer än ett inlägg per dag (med hänsyn till punkten över).
❤ Fler tutorials.
❤ Publicera outfits oftare.
❤ Skriva fler produktrecensioner.
❤ Nå ut till fler läsare.