Renée Risberg!

Kategori: Gott & blandat

Back to school TAG

Vilken årskurs ska du börja i?
Jag ska börja sista året på gymnasiet (what?!)!

Vad gillar du mest med skolan och vad gillar du minst?
Jag gillar mest när man har roliga lektioner där man är riktigt engagerad och även att träffa vännerna och skratta :) Minst gillar jag att man aldrig kan släppa skolan ur tankarna och att man oftast har läxor.

Vilken dag börjar du skolan?
Jag börjar idag.

Vilken tid vaknar du en skoldag?
Det beror helt på när jag börjar, men oftast någongång mellan 6 och 7.

Hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning på morgonen?
Jag brukar ställa klockan ungefär en och en halv timme innan jag ska gå så att jag hinner snooza lite, morgna mig, äta frukost, klä på mig, sminka mig osv utan att det blir för stressigt.

Vad ser du fram emot med skolstarten?
Jag ser fram emot att börja mina nya kurser som heter "Digitalt skapande" och "Gränssnittsdesign". De verkar jätteroliga! Och att jag kommer närmre studenten varje dag ;)

Har du ryggsäck eller axelväska?
Jag har en axelväska som jag skrivit om här.

Har du med dig något smink i skolan?
Jag brukar ha ett läppbalsam i väskan men inget mer.

Beautyblogger TAG

Jag hittade en TAG med några frågor som jag tänkte att jag kunde svara på, men jag modifierade det lite.

Har du rakt hår eller lockigt hår naturligt?
Mitt hår är lite mittemellan. Självfall. Det är liksom inte helt platt men det är inte lockigt lockigt heller. (Oftast stylar jag inte håret så kolla på någon bild så förstår ni nog hur jag menar ;) )

Färgar du håret själv eller går du till salongen? 
Jag har aldrig färgat eller slingat håret så jag kan inte svara på denna frågan.

Hur lång tid tar de för dig att sminka dig?
Om jag har jättebråttom så kanske fem minuter men om jag inte har fullt så bråttom så kanske det tar tjugo minuter.

Vad sminkar du först, ansiktet eller ögonen?
Det är faktiskt lite olika. Jag använder ju inte foundation heller. Men om jag har bråttom börjar jag nog med ögonen (för då kan jag skynda på solpudret sen), men oftast börjar jag nog med ansiktet.

Sminkar du dig varje dag?
Verkligen inte. Jag sminkar mig aldrig på helgerna om jag inte ska någonstans där jag vill ha smink. Jag har heller inget problem med att gå utan smink i skolan.

Planerar du din outfit kvällen innan eller när du klär dig?
När jag klär på mig. Eller om det är någon större grej som typ en fest eller konsert planerar jag i förväg, men till vardags tar jag bara något på morgonen.

Vilka är de roligaste blogginläggen att publicera?
Sminkinlägg, outfitinlägg och svar på kommentarer. Jag älskar att kunna inspirera och om någon då dessutom har frågat något tycker jag det är jättekul att kunna hjälpa till.


Om ni har förslag på några liknande frågor som jag kan svara på så får ni gärna kommentera dem. Ni får också jättegärna svara på dessa frågor och då får ni gärna kommentera er länk så jag kan läsa! 

Sminkguide - Ögonbryn Tutorial

I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur jag fyller i mina ögonbryn. Jag gör inte alla steg varje dag, men här går jag igenom allt!

På den första bilden kan du se hur mitt ögonbryn ser ut helt naturligt (fast jag har färgat det). Det första jag gör är att använda min ögonbrynspenna och måla ögonbrynets underkant som ett streck. 

Sedan använder jag samma penna och fyller i brynets ytterkant, det vill säga från utkanten till ögonbrynets högsta punkt. Jag målar sedan små "steck" upp från linjen jag målade i första steget. Detta gör att den inre halvan av ögonbrynet blir lite mindre skarpt. 

Dessa två steg gör jag bara om jag har lite extra tid. Då använder jag en smal snedställd pensel och en ljus gråbrun ögonskugga och fyller i ögonbrynet för att få det lite fylligare. Sedan använder jag en concealer som är något ljusare än min hudton och applicerar längs brynets undersida för att få det mer skarpt. Tänk bara på att tona ut concealern ordentligt. Sen är det klart! 

Sminkguide - Solpuder Tutorial

I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur jag applicerar solpuder och även lite tips och trix! Jag använder det här solpudret. Let's go!

Doppa en mellanstor fluffig borste i solpuder och håll sedan ihop den lite med fingrarna. Applicera solpudret under kindbenet, dvs där det går in lite. Lägg inte solpuder för långt in i ansiktet. jag brukar stanna ungefär vid ögats ytterkant. Släpp sedan borsten med fingrarna och tona ut "strecket" uppåt så att det blir mjukt och fint.

Ta sedan lite solpuder på borsten och applicera lätt i tinningarna. Se till att tona ut det ordentligt. Fortsätt sedan lite uppåt längs hårlingen.

Ta bara jättelite solpuder på borsten och dra den sedan lite längs näsans sidor. Som sagt vill man inte ha för mycket då det kommer se väldigt onaturligt ut. Applicera sedan solpuder längs käkbenet för att markera det. 

Sedan är det klart! Lycka till! 

5 tips för långa och starka naglar

Baslack
Ett baslack skyddar dina naglar från missfärgningar och gör även att nagellacket håller bättre och längre. Det finns vissa baslack som stärker naglarna och även baslack som hindrar naglen från att skiva sig, men om man inte känner att man är i behov av ett sådant kan man använda ett vanligt genomskinligt nagellack.

Måla mer än ett lager
Genom att måla mer än ett lager nagellack får du inte bara ett mer jämnt och heltäckande resultat, utan nageln blir också starkare eftersom nagellacket blir hårt och som ett skyddande lager. Tänk bara på att inte måla för många lager för då blir det svårt att få fint.

Ha alltid nagellack
Jag har i princip alltid nagellack. Vissa kanske tycker att det är dåligt (eftersom naglarna inte kan "luftas") men jag upplever att mina naglar blir mycket starkare och längre när jag har nagellack. Om jag inte har nagellack bryts de jättelätt av just eftersom de är ganska mjuka. Så om du vill att dina naglar ska bli långa och starka tycker jag att du ska prova att "alltid" ha nagellack. (Om du inte gillar färg på naglarna kan du ju alltid måla ett genomskinligt nagellack.)

Klipp/fila regelbundet
För att naglarna ska kunna växa sig långa och starka är det viktigt att klippa eller fila dom regelbundet. Om man låter bli att klippa naglarna bara för att de ska bli långa kommer det istället göra så att naglarna blir tunna och mjuka och det kommer ge motsatt effekt jämfört med vad du vill. Jag klipper alltid mina naglar när jag har tagit bort nagellacket!

Topplack
Vill man att nagellacket ska hålla länge är det alltid bäst att avsluta med ett topplack. Enligt mig behövs inget speciellt topplack, utan jag kör på vanligt genomskinligt nagellack och mina naglar håller jättelänge. Precis som jag skrev tidigare så gör också topplacket så att naglarna får ett starkt skydd och de kan därmed växa sig långa och starka!

Vårkänslor för mig

❤ Solen
❤ Blommor
❤ Pastellfärger
❤ Vara ute
❤ Ljusare kläder
❤ Grillning
❤ Sminkningar med lite färg
❤ Ljusa morgnar
❤ Tunnare jacka
❤ GLÄDJE