Renée Risberg!

Kategori: Hår & frisyrer

Vågigt hår

Natten till igår sov jag med inbakade flätor vilket resulterade i dessa fina vågor. Det var faktiskt ett bra tag sedan jag sov med flätor sist, men jag ska faktiskt göra det oftare. Jag tycker det blir jättesnyggt! Dessutom får man ju mer volym i håret vilket alltsid är kul ;) OCH håret blir mindre knutigt. Ett tips är att spraya vågorna med lite hårspray så att de håller längre. Jag använde hårsprayet jag vann i somras (läs det inlägget här). Ha en fin dag! 

8 tips för långt & fint hår

❤ Ett bra balsam är verkligen en nödvändighet för mig! Det gör att mitt hår blir mindre knutigt och enklare att ha att göra med när det är blött framförallt. Balsamet ger även glans till håret och gör det i bättre skick. 

❤ Gnugga inte håret när du torkar det. Det gör att du sliter upp hårets ytskikt och håret kommer bli torrt och risigt. Tryck istället försiktigt med handduken så att vattnet sugs upp utan att ytskiktet förstörs.

❤ Låt håret vara så mycket som möjligt när det är blött. Håret är mycket känsligare och sprödare när det är blött jämfört med när det är torrt och går därför lättare sönder (hårstråna bryts av). Håret är dessutom oftast lite trassligt när du precis har tvättat det och därför kommer du tappa onödigt mycket hår om du drar i det när det är blött. 

❤ Borsta inte håret när det är blött. Liten fortsättning på förra punkten. Eftersom håret är känsligare när det är blött kommer mycket hår att lossna och gå sönder om du borstar och därmed sliter i det när det är så skört.

❤ Platta och föna inte håret för ofta! Värme skadar håret och gör det torrt och risigt i längden. Men när du väl plattar eller fönar det är det bra att använda värmeskydd av något slag. 

❤ Ibland kan det vara bra att föna håret om du har tvättat det sent på kvällen och ska lägga dig ganska direkt. Iallafall mitt hår blir lätt väldigt konstigt om jag lägger mig när det är blött. Dock så är detta bara i de fall det är nödvändigt att föna, annars låter jag det självtorka då det är mycket bättre för håret. 

❤ Sov gärna med fläta. Då blir inte håret knutigt och slits när du ska reda ut det. Dessutom behöver du inte styla det!

❤ Används aldrig tofsar med en liten metallbit på! Det sliter otroligt mycket på håret. 

(Detta inlägget publicerade jag i september förra året, men jag kände att jag ville ge er tipsen igen!)

Nyklippt

Igår var jag och klippte mig då det var ganska slitet i topparna. För några veckor sen tyckte jag knappt att håret var slitet alls, men när vi var och åkte skidor blev håret mer påfrestat och därmed slitet. Nu känner jag mig superfin i håret igen och det är verkligen superhärligt att ha det klippt!

Ser ni förresten så långt håret har blivit?! Under sommaren och därefter har mitt hår växt jättemycket och nu har det verkligen blivit långt långt och inte mellanlångt haha! Älskar det! ♡

TUTORIAL - BRAIDED HALF HAIRBUN

Idag tänkte jag visa er en enkel tutorial på hur man kan göra en flätboll med halva håret. Jag gjorde denna frisyren på min kusin Lovisa!

Börja med att göra en inbakad fläta på varje sida framifrån luggen och fläta ner dom helt. Snurra sen ihop en fläta i taget och fäst med hårnålar.

När du har fäst bollen ordentligt är du klar! Lycka till! ♡

SVINBORSTE

Något som jag tror att många inte tänker på är vilken slags hårborste man använder. För en ganska lång tid sedan så använde jag en "vanlig" borste med plastpiggar. Jag trodde faktiskt inte att det fanns någon annan slags borste, borste som borste tänkte jag. Men när min dåvarande borste blev utsliten och det var dags att skaffa en ny upptäckte jag svinborsten!

En svinborste är en borste som inte har plastpiggar utan istället har svinhår. Detta är MYCKET bättre för håret eftersom man inte behöver slita i håret lika mycket om man har knutar eller trassligt hår. Dessutom blir håret väldigt blankt vilket alltid är trevligt :) Svinborsten är dessutom bra för hårbottnen då den ger lite massage istället för att riva. Har ni provat en svinborste någon gång? ♡

NYKLIPPT

I tisdags var jag och klippte mig. Jag hade faktiskt inte klippt mig sedan början av juni, det vill säga ca fyra månader tidigare. Detta är ganska långt jämfört med hur ofta jag klippt mig tidigare. Däremot har jag hört att vissa tycker att fyra månader är helt normalt eller till och med ofta. Därför tänkte jag nu fråga hur ofta ni klipper er? Hade varit intressant att höra! ♡