Renée Risberg!

Kategori: Tips & inspiration

Fototips - Vitbalans

Hejsan på er! Förlåt för dålig uppdatering, men jag har helt enkelt inte haft tid. Igår hade jag matteprov till exempel. Idag tänkte jag iallafall dela med mig av ett enkelt fototips/redigeringstips men som vissa nog inte vet om eller använder. Det är nämligen vitbalans.

Vitbalans är till för att man ska kunna få till rätt färger i en bild. Jag använder Photoscape när jag redigerar mina bilder och där ska man sätta markören på något som är vitt i verkligheten men som kanske inte blev det på bilden. Detta ska då göra att bilden får rätt färger. Det är inte alltid det funkar (och ibland får man testa på olika vita områden), men vissa gånger funkar det jättebra!

När jag hade fotat denna ansiktsmasken såg jag inte förrän jag förde över bilderna på datorn att de var helt blåa... Men då kunde jag använda vitbalans! Kolla så bra det blev och en enorm skillnad! (Jag har även förstärkt kontrasten lite och höjt ljusstyrkan något efter vitbalansen, men det påverkar inte färgerna.) En enorm lättnad ;)

Skulle ni vilja ha fler liknande tips? Kommentera isåfall vad ni vill att jag ska skriva om så ska jag försöka fixa det :)

Inspiration - 8 svartvita plagg

Jag testade Stylewishs nya collagefunktion och satte ihop ett litet collage med några svartvita plagg. Väldigt enkelt att använda! Hoppas ni blir lite inspirerade! Vill ni ha såna här insprationsinlägg oftare? Kommentera gärna isåfall 

Kameraväska

Som jag skrivit har jag ju en ny kamera, men innan hade jag ingen kameraväska för att skydda och förvara den. Men nu har jag det :) Denna kommer från Netonnet och är väldigt praktisk tycker jag. Den ser inte ut som en kameraväska så mycket (vilket var ett av mina kriterier) och sen får jag plats med kameran (såklart), laddsladden och "kamera till dator"-sladden. Bra att ha allt på samma ställe. Dessutom finns det två småfack (ett på framsidan och ett på baksidan vilket är perfekt för mobil och nycklar till exempel. Förresten så är väggarna inuti flyttbara beroende på hur stor kamera man har eller vad man mer vill ha i väskan. Perfekt! Ni hittar den HÄR

Vattenmelon & Blåbär

Hej på er! Hur har ni det? Själv har jag det superhärligt och lugnt :) Jag tänkte visa er ett litet snack som jag åt för ett par dagar sedan och samtidigt tipsa er om det. Jag åt nämligen hackad vattenmelon och blåbär. SÅ GOTT! Ni borde verkligen prova tycker jag. Och visst är det supersnyggt dessutom?! 

Ps. Det är nyttigt dessutom ;)