Renée Risberg!

Kategori: Tips & inspiration

Sminkguide - Ögonbryn Tutorial

I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur jag fyller i mina ögonbryn. Jag gör inte alla steg varje dag, men här går jag igenom allt!

På den första bilden kan du se hur mitt ögonbryn ser ut helt naturligt (fast jag har färgat det). Det första jag gör är att använda min ögonbrynspenna och måla ögonbrynets underkant som ett streck. 

Sedan använder jag samma penna och fyller i brynets ytterkant, det vill säga från utkanten till ögonbrynets högsta punkt. Jag målar sedan små "steck" upp från linjen jag målade i första steget. Detta gör att den inre halvan av ögonbrynet blir lite mindre skarpt. 

Dessa två steg gör jag bara om jag har lite extra tid. Då använder jag en smal snedställd pensel och en ljus gråbrun ögonskugga och fyller i ögonbrynet för att få det lite fylligare. Sedan använder jag en concealer som är något ljusare än min hudton och applicerar längs brynets undersida för att få det mer skarpt. Tänk bara på att tona ut concealern ordentligt. Sen är det klart! 

Ljusblå tygskor

För ett par veckor sedan var jag och familjen på en liten shoppingrunda där bland annat nya sommarskor inhandlades. Dessa som syns på bilden delar jag och min mamma :) Jag tycker ljusblå är en superfin färg och det är väldigt somrigt också! Skorna kommer från Stadium och ni hittar dem här! De är jättesköna!  

Sminkguide - Solpuder Tutorial

I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur jag applicerar solpuder och även lite tips och trix! Jag använder det här solpudret. Let's go!

Doppa en mellanstor fluffig borste i solpuder och håll sedan ihop den lite med fingrarna. Applicera solpudret under kindbenet, dvs där det går in lite. Lägg inte solpuder för långt in i ansiktet. jag brukar stanna ungefär vid ögats ytterkant. Släpp sedan borsten med fingrarna och tona ut "strecket" uppåt så att det blir mjukt och fint.

Ta sedan lite solpuder på borsten och applicera lätt i tinningarna. Se till att tona ut det ordentligt. Fortsätt sedan lite uppåt längs hårlingen.

Ta bara jättelite solpuder på borsten och dra den sedan lite längs näsans sidor. Som sagt vill man inte ha för mycket då det kommer se väldigt onaturligt ut. Applicera sedan solpuder längs käkbenet för att markera det. 

Sedan är det klart! Lycka till! 

Varför ögonskuggsprimer?

Gud vilken skillnad! Jag har dock problemet med att ögonskuggan försvinner då jag har lite oljiga ögonlock. Gör primern att ögonskuggan sitter längre?

Den här kommentaren fick jag till mitt tidigare inlägg idag och jag tänkte att jag kunde svara på den i ett inlägg om det är fler som undrar samma sak :) 

En ögonskuggsprimer fungerar ungefär som ett lim för ögonskuggan och gör alltså att ögonskuggan fäster bättre och blir mer intensiv. Man kan jämföra det med om man bakar bullar och ska hälla frön på. Om man inte penslar bullarna med exempelvis ägg kommer mycket färre frön fastna jämfört med om man penslar dem. I detta fallet är ägget primern och fröna är ögonskuggan ;)

I ditt fall, med oljiga ögonlock, skulle absolut tro att ögonskuggan skulle sitta längre om man grundar med en primer. Om man applicerar ögonskugga direkt på ögonlocket som sedan kommer bli oljigt kommer ögonskuggan ”glida runt” och lägga sig i veck och försvinna. Men om man däremot har lagt en primer som grund kommer den lägga sig som ett skydd mellan oljan och ögonskuggan och den kommer därför inte lägga sig i veck. Dock är det viktigt att man inte tar för mycket primer då man isåfall kommer få en motsatt effekt jämfört med vad man vill. Om man har ett för tjockt lager primer kommer primern själv lägga sig i veck och också ta med ögonskuggan. Så man ska försöka att lägga ett så tunt lager man kan fast ändå så att det täcker hela ögonlocket jämt.

Så för att svara på din fråga angående om ögonskuggan sitter längre med hjälp av ögonskuggsprimer så kan jag absolut svara ja! Jag har själv inte speciellt oljiga ögonlock, men jag upplevde ibland innan jag skaffade en primer att ögonskuggan la sig i veck och ”försvann” under dagen. Det är dock inget jag har upplevt sedan jag börjat använda primern. Så jag hoppas att du fick svar på din fråga och att någon mer kanske fick några frågetecken besvarade. Annars är det bara att fråga igen! 

Tips - Potatis med grönsaker

I söndags visade jag er en av helgens middagar, det inlägget hittar du HÄR. Som man kan se så hade vi inte bara potatis till köttet utan även broccoli, morötter och blomkål. Ett superbra tips när du gör potatis i ugn är att slänga ner lite morötter till exempel. Vi blandade som sagt i tre sorters grönsaker men man kan ju såklart ta endast en sort om man hellre vill det. Detta är iallafall ett superbra sätt att få in mer grönt i kosten och dessutom är det supergott!! 

Tisdagstips

Idag tänkte jag ge er ett hårtips som för vissa kanske är gamla nyheter medan vissa aldrig hört det. Tipset är nämligen att avsluta duschen med att skölja igenom håret med kallt vatten! När jag sköljer mitt hår med kallt vatten (inte iskallt såklart, men kallare än ljummet) så blir mitt hår mindre frissigt och det känns dessutom mer "fräscht och rent". Håret blir dessutom mer glansigt och ser friskare ut.

Brukar du avsluta duschen med kallt vatten? Om inte tycker jag verkligen att du ska testa iallafall