Renée Risberg!

Kategori: Tutorials

Tutorial - Deer Makeup

Här kommer en tutorial på hur du också lyckas med din rådjurssminkning. Nu kör vi!

1. Fyll i dina ögonbryn lite mörkare än normalt och lite utanför din normala form. Satsa på ganska markerade skarpa bryn.

2. Använd en brun ögonskugga eller, som i mitt fall, solpuder på en liten fluffig ögonskuggsborste och applicera i globlinjen och lite ut mot tinningarna. Fortsätt sedan in från globlinjen och applicera skuggan längs sidan av näsan. Gör linjerna vid sidan av näsan ganska raka och ganska skarpa. Iallafall framtill.

3. Gör en enkel brun ögonsminkning som är lite mörkare ytterst. Jag använde mitt solpuder även här och sotade sedan in en lite mörkare gråbrun skugga ytterst. Dra gärna ut ögonskuggan en bit för att få en fin effekt.

4. Måla en ganska lång eyelinervinge. Jag använde svart ögonskugga men det går lika bra med till exempel kajal eller flytande eyeliner.

5. Fäst ett par långa lösögonfransar. De får gärna vara väldigt långa för att verkligen få rådjursögon.

6. Använd solpuder i stora mängder. Applicera under kindbenen och i tinningarna. Tack vare detta får du mycket mer form och färg i ansiktet.

7. Använd en svart ögonskugga för att måla nosen. Nu börjar man likna ett rådjur ännu mer!

8. Applicera en ljus skimrig ögonskugga under undre fransraden och markera den med lite solpuder under för att få en illusion av större ögon. Jag målade också små ögonfransar under för ännu mer effekt.

9. Använd en ljus concealer och måla några prickar i olika storlekar i ansiktet. Du kan själv välja hur många du vill ha. Jag valde ganska få.

10. Applicera ett läppbalsam på läpparna och dutta på lite solpuder för att läpparna ska smälta in bättre i sminkningen och färgerna.

11. Sätt upp håret i två bollar på vars en sida av huvudet. Fäst ordentligt med hårnålar.

Sedan är det klart!

Hoppas att ni hängde med och att ni gillade sminkningen lika mycket som jag! <3

Tutorial - Vampire Makeup

Idag visar jag er steg för steg hur ni gör denna vampyrsminkning. Häng på!

1. Börja eventuellt med en ögonprimer och applicera sedan en mellangrå ögonskugga över hela ögonlocket.

2. Använd en lite mindre borste och sota lite svart ögonskugga ytterst längst fransraden för mer intensitet.

3. Applicera sedan svart ögonskugga även under ögat längs fransraden. Var inte rädd för att det blir brett och långt ner, för det är det som gör effekten :)

4. Använd en lite fluffigare borste och tona ut kanterna lite.

5. Nästa steg är att sota in en rödorange ögonskugga i sminkningen. Tona alltså ut kanterna med hjälp av en lite fluffig borste och din röda ögonskugga.

6. Applicera sedan den röda skuggan i ögonvrån också för en mer läskig look. Jag valde att inte ha mascara, men vill du ha det går det såklart superbra det också!

Applicera ett rött läppstift eller ett läppbalsam med samma röda ögonskugga över. Om du vill kan du också värma upp ansiktet lite med solpuder, men var väldigt sparsam för att inte tappa vampyrkänslan.

Hoppas du hängde med i alla steg och testar sminkningen! Lycka till! <3

Tutorial - Kiwinaglar

1. Grunda naglarna med ett baslack. Måla sedan naglarna med två lager grönt nagellack.

2. Använd en liten smal pensel och doppa i vitt nagellack. Måla en mellanstor lite oval prick mitt på nageln.

3. Måla tunna vita streck från pricken, ungefär som en sol. Se till att inte måla för tätt, men måla inte heller för få linjer.

4. Doppa en tandpetare i svart nagellack och gör 2-3 prickar i varje mellanrum mellan linjerna. Avsluta med topplack. Klart! 

Se fler bilder på nageldesignen här.

How to - Multicolor nails

Vilken cool nageldesign! Hur gjorde du den?

Denna kommentaren fick jag på mitt sammanfattningsinlägg för juni och jag tänkte svara på den i ett inlägg.

Först och främst, tack så mycket! Jag blir alltid så glad när jag får komplimanger :) Jag började med att måla alla naglar vita och därefter valde jag ut tre färger som jag ville ha på. För att få det sådär "fläckigt" använde jag en tvättsvamps grova sida (jag klippte av en bit från en tvättsvamp).

Jag började med att måla lite rosa nagellack på ena hörnan och duttade det lätt över hela nageln. Sedan målade jag lite grönt nagellack och duttade över hela nageln och sist lila. Det är viktigt att bara dutta med den färgen du använder just nu, så försök vika upp kanterna eller liknande. Måla alltid en färg i taget på svampen för annars hinner den torka lite så att det blir segt och ojämnt. Ta inte heller för mycket färg för då får du inte "fläckeffekten".

Hoppas jag förklarade tillräckligt bra så att man förstår, Om du testar nageldesignen får du gärna länka ett inlägg så jag kan se :) Ha en fortsatt fin fredag! 

Sminkguide - Ögonbryn Tutorial

I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur jag fyller i mina ögonbryn. Jag gör inte alla steg varje dag, men här går jag igenom allt!

På den första bilden kan du se hur mitt ögonbryn ser ut helt naturligt (fast jag har färgat det). Det första jag gör är att använda min ögonbrynspenna och måla ögonbrynets underkant som ett streck. 

Sedan använder jag samma penna och fyller i brynets ytterkant, det vill säga från utkanten till ögonbrynets högsta punkt. Jag målar sedan små "steck" upp från linjen jag målade i första steget. Detta gör att den inre halvan av ögonbrynet blir lite mindre skarpt. 

Dessa två steg gör jag bara om jag har lite extra tid. Då använder jag en smal snedställd pensel och en ljus gråbrun ögonskugga och fyller i ögonbrynet för att få det lite fylligare. Sedan använder jag en concealer som är något ljusare än min hudton och applicerar längs brynets undersida för att få det mer skarpt. Tänk bara på att tona ut concealern ordentligt. Sen är det klart! 

Sminkguide - Solpuder Tutorial

I det här inlägget tänkte jag gå igenom hur jag applicerar solpuder och även lite tips och trix! Jag använder det här solpudret. Let's go!

Doppa en mellanstor fluffig borste i solpuder och håll sedan ihop den lite med fingrarna. Applicera solpudret under kindbenet, dvs där det går in lite. Lägg inte solpuder för långt in i ansiktet. jag brukar stanna ungefär vid ögats ytterkant. Släpp sedan borsten med fingrarna och tona ut "strecket" uppåt så att det blir mjukt och fint.

Ta sedan lite solpuder på borsten och applicera lätt i tinningarna. Se till att tona ut det ordentligt. Fortsätt sedan lite uppåt längs hårlingen.

Ta bara jättelite solpuder på borsten och dra den sedan lite längs näsans sidor. Som sagt vill man inte ha för mycket då det kommer se väldigt onaturligt ut. Applicera sedan solpuder längs käkbenet för att markera det. 

Sedan är det klart! Lycka till!